pondelok 6. októbra 2014

Tiramisu a lá Rybka

Za tento recept ďakujem Maťke z Revúcej, stal sa pevnou súčasťou nášho kajšmentke receptára:-D

Budeme potrebovať:
4 vajcia
3-4 balenia dlhých piškót
práškový cukor
kávu
1 šľahačku
500g Mascarpone ( 2 Lidl tégliky)
Namiesto mascarpone môžeme použiť aj Bánovecké maslo bez príchute, nie je také tažké na žalúdok
Ideme na to.
Toto je moja obľúbená forma na takéto pokusy:-) Vysteliem si ju fóliou

 Uvaríme si silnejšie presso resp. instantnú kávu, ocukríme ju podľa chuti, ja normálne kávu necukrím, ale tu si to pýta:-) ca. 0,5l

Nad paru si vyšľaháme 4 celé vajcia a 4 PL cukru do peny. Pozor, aby to bolo naozaj iba nad parou a horná nádoba sa nedotýkala vody:-)

Z domácich vajíčok je pena žltšia
Necháme vychladnúť
Zatiaľ si do formy začíname ukladať piškóty namočené v káve
Keď pena vychladne, hodime do nej jednu vyšľahanú šľahačku, mascarpone a zmiešame, kľudňe aj mixerom. Začneme vrstviť na piškóty, mne väčšinou vyjde 2 a 2.
Vrchnu vrstvu krému nejako ozdobíme, spravíme vlnky lízankou alebo ja zvyknem potahať trochu vidličku:-) Vyzerá to potom takto:
Dáme do chladničky vychladnúť na dve-tri hodinky
Posypeme kakaom:-) MŇAM



















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára