Tieto rezy sú také dobré, že ich predo mnou švagriná schovala na parapetu, lebo sú aj jej obľúbené. Preto som si vypýtala od svokrinej tety Marianny recept a naučila sa ich piecť sama. A vôbec to nie je také tažké:-)
Cesto:
1 vajce
45dkg hl. múky
5dkg masla
15dkg cukru
1pl sódy bikarbóny
5 PL mlieka
2 PL medu
Všetko dáme do väčšieho hrnca a za stáleho miešania varíme asi 2 minútky. Bude nám to peniť a nabobtná. Po čiastočnom ochladení prisypeme asi 45dkg hl. múky a vypracujeme cesto.
Cesto rozdelíme na 4 diely, každý vyvaľkáme na tenký plát.
Cesto sa ťažko vaľká, treba ho nechať trošku teplé. Plech si z opačnej strany dobre namúčime (ja uprednostňujem papier na pečenie) a pláty upečieme.
Plnka:
3/4L mlieka, 75g hrubej múky, uvaríme z toho hustú kašu. Vmiešame 150g masla a 200g cukru. Vychladnutú kašu natierame na pláty, jeden plát potriebe aj lekvárom.
Celé niečím zaťažíme a necháme odstáť v chladničke.
Podľa mojích skúseností, stačí tak pol dňa, aby pláty zmäkli. Polejeme čokoládou
A už iba užívame, mňam:-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára